Bessen

Bessen

We hebben een passie voor planten met bessen. Bessen zorgen voor extra kleur in de tuin vooral in het najaar en in de winter. Sommige bessen vallen nauwelijks op en anderen zijn een fraaie blikvanger bij een wandelingetje door de tuin.

Een plant die in de winter meteen opvalt met het rood verkleurend blad en de trossen met rode bessen is de Nandina domestica ofwel de schijn bamboe. Deze prachte plant heeft niets met bamboe te maken, heeft geen meters lange stengels, geen woekerende eigenschappen, geen wortels waar je nauwelijks door heen komt. Kortom een prachtige plant die in de winter bladhoudend is en een prominente plaats in de tuin verdiend.

In onze Oosterse tuin hebben we vorig jaar vier jonge exemplaren aangeplant die nu de eerste bessen dragen. Naarmate de planten ouder worden groeien er meerdere trossen met bessen aan de plant. Op de foto, gemaakt in Oudenbosch, staan drie planten in een groep en zijn al een aantal jaren oud. Een fraaie groep Nandina’s dus met de zeer opvallende bladverkleuring en bessen.